Cină de gală privată oferită de Prea Respectabilul Mare Maestru Liviu MÂNECAN
Prea Respectabilul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale Unite din România, Fratele Liviu MÂNECAN, a invitat în această seară toţi şefii de delegaţie la o cină de gală, pentru a sărbători a 130-a Aniversare a Marii Loji. La eveniment participă şi Suveranul Mare Comandor, Prea Puternicul Frate Andre Szakvary. Dineul privat a început la ora 21:00.

Mâine dimineaţă toate delegaţiile străine şi naţionale vor participa la Colocviul Masonic Internaţional Inter-obedenţial, ca parte a celei de-a 130-a Aniversări a Marii Loji. În prima parte a colocviului discuţiile se vor axa pe Diversitatea Culturală, iar în a doua parte se va axa pe Protecţia Biodiversităţii. După Colocviul Masonic Internaţional Inter-obedenţial va avea loc o cină de gală unde toate delegaţiile naţionale şi internaţionale îşi vor împărtăşi experienţele cu Fraţii din MLNUR.
04 noiembrie 2010 - ROMFILATELIA lansează emisiune filatelică aniversară
Anul acesta este marcat de cifra 130!
Banca Naţională Română sărbătoreşte 130 de ani. Relaţiile diplomatice româno-germane împlinesc 130 ani. Masoneria sărbătoreşte 130 ani de la constituirea Marii Loji Naţionale la 8/20.9.1880.
Întreaga masonerie modernă din ţara noastră îşi trage învăţăturile şi filosofia şi urmează tradiţia premergătorilor şi fondatorilor masoneriei române din secolul al XIX-lea, dar numai Marea Loja Naţională Unită poata să îşi aroge calitatea de succesor istoric şi legal în linie directă a Marei Loji Naţionale fondate pe teritoriul României în 1880.
Marea Loja Naţională Unită este singură care a supravieţuit celor 50 de ani de interdicţie şi este înscrisă fără întrerupere în registrele legale ale Tribunalului Bucureşti.
Marea Loja Natională Unită din România, condusă de Marele Maestru Liviu Mânecan 33, a sărbătorit în perioada 10-11 septembrie 2010 la Bucureşti cea de a 130-a Aniversare de la fondarea sa în 1880 având ca invitaţi peste 40 de reprezentanţi ai Puterilor Masonice din întreaga lume.
Finalizând evenimentele ocazionate de celebrarea a 130 de ani de la fondarea Marii Loji în 1880 pe teritoriul naţional al României de către MLNUR, ROMFILATELIA lansează astăzi, 4 noiembrie 2010, o emisiune filatelică aniversară. Acurateţea şi calitatea acestei emisiuni filatelice masonice se datorează în special doamnei Cristina Popescu, Preşedinte ROMFILATELIA,  care o dată în plus marchează un moment important al istoriei ţării noastre într-o serie de timbre de excepţie.