09 septembrie 6011/2011
Conferinta Mondiala asupra Civilizatiilor si Bunastarii Familiei Umane
Marea Loja Nationala Unita din Romania a participa la Conferinta Mondiala asupra Civilizatiilor si Bunastarii Familiei Umane, cu ocazia aniversarii a 130 de ani de la fondarea Supremului Consiliu pentru Romania, fondat la 1881 de Constantin Moroiu, fondatorul MLNUR in anul 1880. Evenimentul a fost gazduit de Cercul Militar National din Bucuresti in prima decada a lunii septembrie 2011. Delegatia MLNUR 1880 a fost condusa de Marele Maestru Liviu Manecan.
Printre conferentiarii invitati s-au aflat: Albert Guigui (Marele Rabin din Bruxelles), Teophille Obenga (Reprezentantul personal al Presedintelui din Congo-Brazzaville si Mare Maestru al Marii Loji din Congo), Serge Reynes (membru al Marii Loji Nationale Franceze), Ngawang Samten (Reprezentantul personal al Sfintiei Sale Dalai Lama), Yuri Balam (Cercetator si Profesor Universitar al Universitatii din Quintana Roo, Mexic) etc.
La eveniment a mai luat parte corpul diplomatic acreditat īn Romānia, la nivel de Ambasadori si Secretari (Republica Populara Chineza, Republica Federativa a Braziliei, Macedonia, Israel, Palestina, Spania, Statele Unite Mexicane, Republica Moldova, Wallonie-Bruxelles, Polonia, Filipine etc.), reprezentantii Ministrului Apararii Nationale si Bancii Nationale a Romāniei, Ministrul Secretar de Stat īn Ministerul Afacerilor Externe, Secretarul General al Agentiei de Presa Masonica din Romānia si Profesorul Emil Cornitescu (reprezentant al Patriahiei Bisericii Ortodoxe Romāne), reprezentantii ai Ordinelor Nobiliare si Cavaleresti din Europa, Mari Lojisi Supreme Consilii din emisfera de vest, Europa, Africa si Asia etc.
23 octombrie 6010/2010
MLNUR a reprezentat România în cadrul Reuniunilor Europene din Luxemburg
În data de 23 octombrie 2010, în inima Europei, au avut loc Reuniunile Europene din Luxemburg. Tema de anul acesta a fost: "(I)migrările în Europa: şansă şi necesitate". Evenimentul a fost găzduit de Centrul Cultural de Reuniuni al Abaţiei Neumünster. Evenimentul a fost sponsorizat, printre alţii, de primăria din Luxemburg, Marele Orient al Luxemburgului, Marele Orient al Franţei şi Supremul Consiliu pentru Luxemburg condus de Marc-Antoine Cauchie (Preşedinte CLIPSAS).
06 iulie 6010/2010
MLNUR a fost prezentă la Congresul Masonic din Peru
În vara acestui an (2010) Marea Lojă a participat la primul congres masonic internaţional organizat în Peru. Orientul gazdă a fost Cuzco, capitala antică a Imperiului Incas. Reprezentantul MLNUR a fost decorat pentru participarea la eveniment şi Marii Loji i-au fost oferite cele mai călduroase urări pentru aniversarea din acest an.
16 mai 6010/2010
MLNUR a participat la Adunarea Generală a COMAM
Imediat după închiderea oficială a lucrărilor CLIPSAS, Marea Lojă a luat parte la Conferinţa Masonică Americană, unde a participat ca invitat.
13 mai 6010/2010
Marea Lojă prezentă la a 49-a Adunare Generală a CLIPSAS din New York
În luna mai a acestui an, Marea Lojă Naţională unită din România a participat la a 49-a Adunare Generală a CLIPSAS. Evenimentul a fost organizat pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii, în Orientul New York. MLNUR este membru cu drepturi depline în CLIPSAS din anul 2009.
16 aprilie 6010/2010
A IV-a Reuniune Masonică Internaţională
Marele Orient Lusitan a organizat a IV-a Reuniune Masonică Internaţională (eveniment ce a coincis cu organizarea celei de-a II-a Reuniuni Internaţionale din Lisabona) în perioada 16-17 aprilie 2010. Evenimentul a mai fost organizat, până acum, în Orientele Strasbourg, Atena şi Istambul.

Delegaţiile masonice au sosit la Lisabona încă din zilele de marţi-miercuri. La eveniment, deschis pentru Masoni şi profani, au participat numeroşi membri ai Ordinului din state precum: Portugalia, România, Franţa, Italia, Brazilia, Luxemburg etc. În prima zi a avut loc o ceremonie masonică privată, la care au participat doar cei invitaţi de Marele Maestru Reis.

Evenimentul a avut loc cadrul sălii de conferinţe a VIP Grand Lisboa Hotel & SPA din Lisabona. Lucrările au fost deschise de Marele Maestru al Marelui Orient Lusitan, Fratele Antonio Reis. Ina Piperaki a susţinut o conferinţă cu titlul „În ce fel actualitatea valorilor republicane depinde de sursele sale? Cum pot acestea influenţa viitorul societăţilor noastre?”. Amadeu Carvalho Homen a susţinut o prelegere în care au fost expuse valorile republicane în istoria contemporană a Portugaliei („Valorile republicane în istoria modernă portugheză”). Caroline Fourest a susţinut o conferinţă cu titlu „Ultima utopie: ameninţările asupra universalităţii”. Paulo Ferreira a susţinut o conferinţă cu titlul „Etica republicană: o etică constituţională”. Acesta a fost urmat de Catherine Kintzler, care a vorbit despre „Regândirea laicităţii pentru secolul al XXI-lea”. Alexandre Camargo Malachias, din Brazilia, a susţinut conferinţa cu tema „Valorile republicane şi perspectiva de a obţine o ridicare a standardului pentru instituţiile din Brazilia”.

Prea Respectabilul Mare Maestru Pierre Lambicchi, de la Marele Orient al Franţei, şi-a susţinut alocuţiunea, fapt ce a marcat închiderea oficială a lucrărilor Reuniunii Masonice din Portugalia. A urmat o cină de gală organizată de Marele Orient Lusitan în onoarea tuturor celor invitaţi.

Marele Maestru Liviu Mânecan a luat parte la ceremonialul masonic organizat de Marele Orient Lusitan, la Reuniunea Masonică Internaţională, dar şi la dineul de gală oferit de Marele Maestru Antonio Reis.
05 februarie 6010/2010
Reuniunile REHFRAM şi CPMAM din Africa
Evenimentul a avut loc în Orientul Antananarivo, Madagascar, în luna februarie 2010. Reuniunea CPMAM (Conferinţa Puterilor Masonice Africane şi Malgaşe) a început pe 5 februarie la ora locală 9:00. Preşedintele Comitetului de Primire a ţinut cuvântarea de bun venit în faţa unei numeroase audienţe. A urmat apoi discursul Preşedintelui REHFRAM (Reuniunile Umaniste şi Fraterne Africane şi Malgaşe).

La ora 11:00 au fost reluate lucrările (după ce la ora 10:30 a fost încheiată ceremonia de deschidere) şi au fost prezentate concluziile ultimei reuniuni din Casablanca, Maroc. Sâmbătă, 6 februarie 2010, a avut loc citirea rapoartelor, iar la ora 18:30 a avut loc închiderea oficială a lucrărilor. Dineul de gală a fost oferit de organizatori la ora 20:30, iar a doua zi a avut loc o vizită la palat, urmată de un picnic la Androhibe.

La reuniuni au participat aproape toţi Marii Maeştri ai Marilor Loji din Africa, reprezentând obedienţele din Maroc, Madagascar, Benin, Gabon, Congo-Brazzaville şi Congo-Kinshasa, Togo, Africa de Sud, Ghana etc. Din Europa au participat Marele Orient al Franţei (Marele Maestru Pierre Lambicchi şi Marele Cancelar Alain Fumaz), Marele Orient al Belgiei (Marele Maestru Bertrand Fondu), Marea Lojă Feminină a României (Marea Maestră Anca Nicolescu), Supremul Consiliu pentru Luxemburg, Marea Lojă Tradiţională Simbolică Opera, Marea Lojă Feminină a Franţei şi Marea Lojă Naţională Unită din România (Mare Maestru Liviu Mânecan).